csütörtök, január 21, 2010

Citromos keksz

Ez a recept a Horváth Rozi féle szakácskönyvben (nálam ez az alap..) található, egy az egyben eszerint a leírás szerint készítettem.
50 dkg liszt, 20 dkg porcukor, 1/2 csomag sütőpor, csipet só, 25 dkg margarin, 1 egész tojás, 1 tojás sárgája, 1 citrom reszelt héja és leve.
A hozzávalókat egy nagy tálba öntöm, először a szárazanyagot, majd a tojások és az olvasztott vaj. Robotgéppel jól összekeverem, utána kézzel átgyúrom és egy kis pihentetés után lehet különböző formákra szaggatni (én például most kis margarétákat készítettem, kb. 115 db lett).
Mikor az első adagot szaggatom, a sütőt bekapcsolom. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezem a kekszeket, majd az előmelegített sütőben világosra sütöm. Nem kell keményre sütni, még puha mikor kiveszem a sütőből. Amíg az első adag sül, kiszaggatom a többit is, majd sorban kisütöm (nekem ebből az adagból három tepsire való keksz lett).
A sütőpapíron hagyom kihűlni, és utána fémdobozba teszem. Elméletileg így jól tárolható....csak hát ugye mindig rájár valaki :))))

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése